Relationen

Der er er mange underemner til ordet relation. Men, jeg vil starte med at beskrive, hvordan jeg ser relationen.

Relationen hest og rytter imellem

Hesten er som udgangspunkt et væsen, som ønsker ro og harmoni. Hesten er et flugtdyr som vil flygte fra typer af farer. Hesten er også et flokdyr, som er meget afhængig af de andre dyr omkring det. I mødet med mennesket er det for hestens psykiske velbefindende enormt vigtigt og afgørende, hvordan mennesket møder hesten. Det spændende er her, at måden hvorpå mennesket møder hesten, ikke nødvendigvis er den samme måde, hesten oplever det på. Heste er enormt gode til at sanse. De bruger spejlneuroner til at mærke deres omgivelser med. De er enormt opmærksomme, og både ser og mærker vores sindsstemning. Derfor vil en hest kunne opfatte menneskets sind og tanker, uden at mennesket behøver gøre noget som helst.

Et eksempel herpå, er den nervøse spanske hest, Charlie. Charlie er løs på ridebanen, hvor en gruppe af børn og unge mennesker ligeledes befinder sig. De står alle spredte fra hinanden, helt stille. Hver især skal de prøve at skabe kontakt til Charlie. De må sige lyde, lokke med hænderne, bevæge sig som de vil. Charlie er meget skeptisk, da han er en hest, der ikke er blevet behandlet så rart i sit liv, og er derfor nervøs omkring mennesker. Det tager kun ganske få sekunder før, Charlie bevæger sig resolut henimod en meget nervøs pige. Hun bliver næsten helt forskrækket, da den store hest går helt hen foran hende med hovedet imod hendes. Nogle af de andre piger, som var enormt opsatte på at skabe kontakt til ham, ærgede sig. Det der skete her var, at Charlie fornemmede den pige, der var mest nervøs. Hun var så bange for ham, at hun aldrig ville have turdet at hæve stemmen eller armen mod ham, og derfor kunne han være fuldstændig tryg ved hende. Han mærkede, at hun aldrig ville være en fare for ham.

I relationen mellem Charlie og den lille pige, oplever pigen, at på trods af, at hun ikke gjorde noget som helst for at skabe forbindelsen, så inviterede han hende til at være sammen. Hun blev valgt til fordel for de andre, til fordel for græsset, til fordel for friheden ect. Sådan en session åbner op for store følelser i os, og det kunne være en pragtfuld indgangsvinkel til, måske, at tale med pigen om, hvordan hun fungerer i det sociale rum – hvordan hun har det med at blive valgt til eller fra.

Relationer gør noget ved os. Nogle mennesker har forsket i de svingninger/vibrationer, som vores kroppe er i, afhængigt af hvilket humør vi befinder os i. Dette er et ganske interessant område, som der stadig forskes på. I TFT eller EFT arbejdes der på, at ændre menneskets svingninger ved ubehag for at få dem til at blive behagelige.

DHE_aug2012_0039

.

Relationen

Leave a comment